قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری

“بیژن مهاجرین” و ابداعات او در صنایع غذایی ایران

مهرام بیژن مهاجرین متولد ۱۳۱۵ و اهل تهران است. برای تحصیلات عالی به آمریکا رفت . برادرانش همه تحصیلکرده های خارج و همانجا مشغول فعالیت در زمینه مواد غذایی بودند. وی نیز همواره یک فکر داشت؛ اینکه پس از بازگشت به کشور، فعالیت در زمینه غذا را پی بگیرد.

با اطلاعاتی که در زمینه سس سفید هنگام تحصیل یافته بود، قصد تولید این چاشنی را در کشور به مرحله اجرا گذاشت. کار در ابتدا با یک همزن و یک کارتن روغن در زیرزمین منزل شروع شد و برای نخستین مرتبه در ایران سس مایونز به بازار آمد (سال ۱۳۳۸).

پس از مدتی به یک کارگاه کوچک ۳۰ متری در منطقه یوسف آباد تهران انتقال یافت. شیشه را دانه ای ۴ ریال و درش را هم ۲ ریال می‌خرید. آن روزها وقتی یکی از رستوران‌های معروف تهران ۲ کارتن مایونز سفارش می‌داد شادی مدت.ها در جمع همکاران موج می‌زد.

یکی از برادرانش (خسرو) که در آمریکا مسئول کنترل کیفیت یکی از بزرگترین کمپانی‌های تولید مواد روغنی بود و در ایران جزو تدوین کنندگان استاندارد روغن، به عنوان مسئول فنی به همکاری آمد، کار گسترش یافت. کارخانه ای خریداری شد و تولید در سطح بالاتری انجام گرفت.

اگرچه هنوز مردم از سس مایونز شناخت کافی نداشتند، اما از طرفی می‌شد روی حضور ایرانیان تحصیلکرده خارج و همچنین افراد خارجی مقیم ایران به عنوان مشتری پر طرفدار حساب کرد.

سال ۵۲ که شرکت مهرام کار خود را آغاز کرد. برای کسب سهم بازار، دست به تبلیغات زد و مردم با مایونز آشنا شدند. همین موضوع سبب افزایش فروش سس دیاموند شد. این روند افزایش و توجه عموم به مایونز حدود شش سال تداوم داشت.

سال ۵۸ که روغن برای واحدهای صنعتی کشور سهمیه بندی شد. کار تولید سس به مشکل برخورد. هیچ کس به یاری آن‌ها نیامد. برادران مهاجرین با اتکا به دانش و توانایی مالی و عشقشان به کار ایستادند تا هنوز.

سس کچاپ در ایران توسط این شرکت در سال ۱۳۴۹ به دست مردم رسید و یک سال بعد سس اسپاگتی را تولید کردند سپس پنیر پیتزا زدند.

این شرکت نخستین شرکتی بود که از ظرف شیشه ای به جای قوطی فلزی برای عرضه خیارشور سال ۱۳۵۶ استفاده کرد. اگرچه در ابتدا با مخالفت شدید وزارت بهداری و موسسه استاندارد مواجه بود، برای نخستین بار رب گوجه فرنگی را سال ۱۳۵۸ در ظرف شیشه ای به بازار روانه ساخت.

دانشگاه از بیژن مهاجرین برای تدریس در رشته‌های ریاضی و فیزیک دعوت به همکاری کرد. اما با وجود درآمد خوب مالی آن، نپذیرفت. چون در خویش هیچ علاقه ای به تدریس سراغ نداشت، کار را بیشتر دوست دارد.

مطلب پیشنهادی

مصاحبه برنامه پایش با امیر رضا ثابت پی مدیر عامل گروه صنایع غذایی نامی نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *