قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری
شیشه های غیرقابل شارژ صنایع غذایی

شیشه‌های غیرقابل شارژ صنایع غذایی

یکی از گروه‌های صنعتی با همکاری شبکه تبادل فناوری ستاد نانو چالش نوآوری با موضوع «توسعه مواد مورداستفاده در فرآیند پوشش دهی گرم جهت مقاوم‌سازی ظروف شیشه‌ای و حذف ریزترک‌ها» را برگزار می‌کند

ظروف شیشه‌ای غیرقابل شارژ مورداستفاده در صنعت غذا و نوشیدنی به علت وزن و ضخامت کمتر در برابر فشارهای فیزیکی آسیب‌پذیر هستند و بخش قابل‌توجهی از حساسیت این ظروف شیشه‌ای به تنش‌های حرارتی در زمان شکل‌گیری آنها در کوره ناشی می‌شود؛ چراکه دمای سطحی این ظروف پس از خروج از کوره به‌یک‌باره از ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد به حدود ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد افت کرده و درنتیجه ترک‌های ریزی در سطح شیشه ایجاد می‌شود که استحکام مکانیکی ظروف شیشه‌ای را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

برای برطرف کردن این ریزترک‌های سطح شیشه در طی یک فرآیند حرارتی به نام پوشش دهی گرم، به‌وسیله یک‌لایه نازک از اکسید قلع به نام مونوبوتیل تری کلرید قلع (MTBCL۳) پوشانده می‌شود که این ماده در حال حاضر در داخل کشور تولید نمی‌شود و تمام نیاز مصرف داخلی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.برای رفع این نیاز صنایع، برنامه چالش‌های فناوری و نوآوری با همکاری یکی از گروه‌های صنعتی شیشه در راستای شناسایی و ارزیابی طرح‌های نوآورانه و همچنین ساخت نمونه محصول برگزار می‌شود.

شرکت‌های فناور، دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند به شرکت در این رویداد می‌توانند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش‌های فناوری و نوآوری (اینوتن) تا ۲۲ مردادماه جاری ارائه دهند. طرح‌های برتر به مرحله دوم راه خواهند یافت.برگزیدگان مرحله نخست، فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی، نمونه‌ آزمایشگاهی طرح خود را مطابق با ملاحظات فنی چالش بسازند.

در این مرحله شرکت‌کنندگان به‌صورت گام‌به‌گام، پیشرفت طرح خود را گزارش می‌دهند و براساس آن از حمایت، شامل مشاوره جهت تکمیل طرح‌ها، اعطای گرنت نقدی توسعه محصول و اعطای گرنت آزمایشگاهی بهره‌مند می‌شوند.به نقل از ستاد نانو، در پایان مرحله دوم به تیم برتر جایزه ۵۰ میلیونی و تسهیلات مالی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان جهت ایجاد خط تولید صنعتی اعطا می‌شود.

مطلب پیشنهادی

پژوهشکده پولی و بانکی گزارش تولید صنعتی را برای تیرماه منتشر کرد

تصویر صنعت ایران پس از حذف ارز ۴۲۰۰ پژوهشکده پولی و بانکی که بازوی پژوهشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *