[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]بیستم شهریور، خبری مبنی بر صدور ۱۰۰ تاییدیه حلال برای محصولات ایرانی از سوی سازمان استاندارد اعلام شد، در پی واکنش برخی از صاحبان صنایع غذایی به این خبر در فضای مجازی، به سراغ گفتگو با دبیر اجرایی فدراسیون صنایع غذایی رفتیم و در مورد وضعیت فعلی محصولات حلال از وی پرسوجو کردیم.[/box]
به گفتهی محسن نقاشی:
از چین درخواستهای بسیاری برای کسب تاییدیه حلال از جمهوری اسلامی ایران شده است چراکه در دنیا، جمهوری اسلامی به عنوان یک حکومت اسلامی شناخته شده و آنها راغب هستند تا تاییدیه حلال را از ایران بگیرند.
متاسفانه رویکرد استاندارد به این قضیه، انحصاری است و فقط بحث کیفیت را در نظر میگیرد و سایر ابعاد را در نظر نمیگیرد.
در ایران، موارد حلال به گوشت ختم میشود در حالی که همه مشتقات از شیر و همهی مشتقات و فرآوریها میتواند دنیایی از محصولات را تحت پوشش قرار دهند و این مسئله در مالزی به صورت کثرت محصولات حلال دیده میشود.
شفافیت در روند صدور تاییدیه حلال و تعداد مجوزها نیست و صنایع غذایی خواستار ورود بخش خصوصی به این قضیه است.
سهم صنایع غذایی محصولات کشور ما در بازار محصولات حلال، بسیار سهم ناچیزی است و این قضیه به انحصارطلبی استاندارد و اعطا نکردن این مهم به بخش خصوصی، برمیگردد و علت اصلی ضعیف بودن صدور تاییدیههای حلال در کشور است.
به طور کلی، غذا در ایران متولی خاصی ندارد و وزرات صمت نمیتواند در این مورد متولی شود.
صنایع غذایی در کل دنیا، زنجیره مزرعه تا سفره بوده و زیرنظر بخش کشاورزی است و انتظار نمیرود تا وزرات یا سازمان جدیدی برای صنایع غذایی ایجاد شود بلکه صنایع غذایی بهتر است زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی قرار گیرد تا براحتی بتوان پیگیر مسائل صنایع غذایی همچون تاییدیههای حلال شد.