جستجو
Close this search box.
دسته‌بندی مطلب

ضرورت مدیریت ریسک قیمت محصولات کشاورزی/ قوانین حوزه کشاورزی اجرایی نشده است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 0 دقیقه

ایزدی دربندی رئیس پردیس ابوریحان کشاورزی دانشگاه تهران، رئیسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، رهنمایی مدرس دانشگاه اصفهان و قهرمان زاده استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با حضور در برنامه چشم انداز شبکه ایران کالا به بررسی مطالبات کشاورزان از دولت آینده پرداختند.

***

علی ایزدی دربندی رئیس پردیس ابوریحان کشاورزی دانشگاه تهران طی ارتباط زنده تلویزیونی با شبکه ایران کالا با اشاره به اینکه پتانسیل های حمایتی بخش کشاورزی کم است گفت: پژوهش و آموزش نیاز به حمایت جدی دارد، متاسفانه در بحث تأمین بذر کشاورزی دچار مشکل هستیم زیرا ۷۵ درصد بذر ذرت از خارج وارد کشور می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ الی۸۰ درصد نهاده های صنایع دامی از خارج تامین می شود افزود: در عرصه تولید بذر ،هسته های پژوهشی فعال نداریم ،قوانین درستی در کشور در این حوزه وجود ندارد و متاسفانه قوانین حمایتی کم داریم، حمایت در کشاورزی بحثی جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، اگر حمایت صورت نگیرد ،تولید به صرفه نخواهد بود.

رئیس پردیس ابوریحان کشاورزی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه هسته های پژوهشی تولید بذر در کشور نداریم ادامه داد: سیستم‌های حمایتی بسیار کم هستند، باید در قالب وام های پژوهشی از دانشگاه‌ها حمایت کرد.

محمد قهرمان زاده استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در ادامه برنامه با اشاره به اینکه دولت آینده باید برنامه منسجم و دقیقی را ارائه کند خاطرنشان کرد: برنامه منسجم برای پوشش قیمت محصولات کشاورزی باید داشته باشد، کشورهای خلیج فارس اقدامات خوبی را برای مدیریت قیمت انجام داده‌اند لذا کشاورزان بسیار پیشرفته، مدرن و تجاری در بازار بورس ورود پیدا می‌کنند در حالی است که در کشور ما اینگونه نیست، کشاورزی ما دهقان محور است.

قهرمان زاده با اشاره به اینکه کشاورز خرده پای ما نمی‌داند بورس کجاست افزود: بیمه محصولات کشاورزی فقط ریسک تولید را پوشش می‌دهد لذا استقبال از سوی کشاورزان نسبت به بیمه محصولات کشاورزی نمی‌شود، گندم یکی از محصولاتی است که بیشترین بیمه محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه دولت آینده باید به بحث مدیریت ریسک قیمت محصولات کشاورزی توجه کنند اظهار کرد: باید از تجربیات جهانی استفاده کرد ،بیمه درآمد یکی از بهترین برنامه های بیمه‌ است که کل دنیا آن را اجرا کرده اند و لذا در این بیمه درآمد کشاورز در سه سطح تحت پوشش قرار می‌گیرد.

این استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه قرارداد های بیمه در دنیا به خوبی جا افتاده است خاطرنشان کرد: اقتصاد هایی شکوفا هستند که عمل گرا باشند، دولت باید ناظر باشد، انتظار از دولت آینده این است که برنامه ای منسجم و منظم جهت رشد کشاورزی داشته باشد، دولت باید اجازه بدهد تا بخش خصوصی وارد عمل شود ،۹۰ درصد دانه‌های روغنی از خارج وارد کشور می‌شود.

حسین رئیسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه یکی از بخش‌های مهم کشور حوزه اقتصادی است گفت: این بخش در همه ادوار رشد مثبت داشته و در خیلی از مواقع آبروداری کرده است اما این بخش با چالش‌ها و مشکلات عدیده ای مواجه است امیدواریم دولت آینده با برنامه ریزی صحیح و دقیق بتواند در این حوزه عمل کند.

وی با اشاره به اینکه هنوز کشاورزان در برخی از مناطق نتوانستند سند مالکیت بگیرند افزود: با توجه به وضعیت اقلیمی، تقویت آبیاری به شیوه نوین باید مد نظر قرار بگیرد ، تامین نهاده از مشکلاتی است که کشاورزان با آن روبرو هستند، در بحث صنایع تبدیلی دچار مشکلاتی هستیم و ارزش افزوده بیشتری در بخش محصولات کشاورزی باید ایجاد شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تسهیلات بانکی کم بهره گفت: کشاورزان باید حمایت شوند اما متاسفانه دولت ها به تعهداتشان در خیلی از موارد عمل نکردند، نظام بانکی به کشاورزان فشار آورده است باید در تامین مالی پروژه های کشاورزی کشاورزان را کمک کرد.

وی با اشاره به اینکه قانون انتزاع در سال ۹۱ مصوبه مجلس را گرفت افزود: با اصرار دولت اختیارات بازرگانی به وزارت صمت منتقل شد و این موضوع سبب به هم ریختگی امور شد اما با تلاش دوباره وظایف به وزارت جهاد کشاورزی باز گردانده شد.

رئیسی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی در دوره یکساله مجلس یازدهم فعالیت های خوبی را انجام داده و مصوبات و تصمیمات خوبی داشته است، افق دولت آینده باید نویدبخش همه بخش‌ها به ویژه کشاورزی باشد.

رهنمایی مدرس دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه بهترین مطالبه از دولت آینده اجرای قوانین است گفت: در سال‌های گذشته قوانینی که در حوزه کشاورزی تصویب شده متاسفانه اجرایی نشده است، باید بر اجرای قانون نظارت کرد، بیشترین آسیبی که در یک قرن گذشته دیده‌ایم این بود که قوانین در کشور اجرا نشده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه از سوی دولت ها شعارهای مختلفی داده می شود افزود: شعار ها اجرایی نشده و باید تعارفات را کنار گذاشت، رئیس‌جمهور باید در جمع صمیمی و گرم اصناف جلسات مختلفی را تشکیل دهد و اگر بخواهد در میدان سخنرانی کند درست نیست لذا باید تعارف را کنار گذاشت.

تازه‌ترین مطالب
محبوب‌ترین مطالب
مستند زندگی مهندس امیررضا ثابت پی بنیانگذار گروه صنایع غذایی نامی نو

این مستند نگاهی نزدیک تر به زندگینامه مهندس امیررضا ثابت پی یکی از کارآفرینان ایرانی دارد که موفق شده چندین شکست پی در پی زندگی را با تدبیر و درایت تبدیل به پل پیروزی در صنعت کند. ثابت پی برای اولین بار غذای سرد را وارد صنعت غذای ایران کرد و با همین ایده موفق […]

چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران: چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟ معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با شورای مرکزی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: تشکلهای باید در امور این بخش فعالتر باشند و در جهت مطالبات کشاورزان اقدام موثرتری داشته باشند .
جریان هایی ضد تولید به مراجع قضایی معرفی شوند

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: مسئولان زمینه‌های اجرای «جهش تولید ،پشتیبانی و مانع زدایی» را هر چه سریعتر به صورت انقلابی برای حمایت از تولید فراهم کنند و جریان‌های ضد تولید را به محاکم قضایی معرفی کنند. محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری […]

درگذشت رئیس هیات مدیره صنایع غذایی شامانا

درگذشت کارافرین ، رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی شامانا روانشناد مهندس امید زاهدیان را به خانواده محترم ایشان ، پرسنل شریف شامانا ، صنایع غذایی کشور تسلیت عرض مینماییم محسن نقاشی ، امیر ثابت پی فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران