جستجو
Close this search box.
دسته‌بندی مطلب

اولویت‌های تحقیقاتی برای پایداری سامانه‌های کشت برنج تا سال ۲۰۵۰ منتشر شد

مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی مرتبط با تولید برنج، اولویت‌های تحقیقاتی برای پایداری سامانه‌های کشت برنج تا سال 2050 را بررسی کرد.
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
از آنجایی که با چالش‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی مرتبط با تولید برنج، مواجه هستیم، مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران طی مطالعه‌ای به بررسی اولویت‌های تحقیقاتی کلیدی برای پایداری سامانه‌های کشت برنج تا سال 2050 پرداخته است.

از آنجایی که با چالش‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی مرتبط با تولید برنج، مواجه هستیم، مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران طی مطالعه‌ای به بررسی اولویت‌های تحقیقاتی کلیدی برای پایداری سامانه‌های کشت برنج تا سال ۲۰۵۰ پرداخته است.

در این مطالعه از روش افق سنجی استفاده شده و نظرات ۱۰۱ کارشناس از ۳۱ کشور مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش ۲۵ شکاف تحقیقاتی اساسی پایداری در سامانه‌های کشت برنج را شناسایی کرده که برای توسعه پایدار تولید برنج ضروری هستند.

محورهای کلیدی پژوهش شامل موارد زیر است.

مدیریت پایدار منابع آب و خاک برای کاهش مصرف آب و افزایش کارایی نهاده‌های کشاورزی

کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تأثیرات زیست‌محیطی از طریق فناوری‌های نوین

توسعه ارقام برنج مقاوم به تغییرات اقلیمی و تنش‌های زیستی و غیرزیستی

به‌کارگیری کشاورزی هوشمند و دیجیتال برای بهبود بهره‌وری و مدیریت مزارع

اصلاحات ژنتیکی و به‌نژادی برنج برای افزایش عملکرد و کیفیت محصول

سیاست‌های حکمرانی و مدیریت پایدار کشاورزی برای کاهش چالش‌های اقتصادی و اجتماعی

افزایش امنیت غذایی و حمایت از کشاورزان خرد با توسعه روش‌های تولید پایدار

اجرای این پژوهش‌ها و سیاست‌گذاری مبتنی بر علم می‌تواند به افزایش تولید پایدار، کاهش اثرات زیست‌محیطی، بهبود امنیت غذایی و تقویت معیشت کشاورزان کمک کند. همکاری بین دولت‌ها، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی برای تحقق این اهداف ضروری است.

برای دسترسی به متن کامل مقاله، اینجا را کلیک کنید.

 


 

منبع: اتاق ایران آنلاین

تازه‌ترین مطالب
محبوب‌ترین مطالب
مستند زندگی مهندس امیررضا ثابت پی بنیانگذار گروه صنایع غذایی نامی نو

این مستند نگاهی نزدیک تر به زندگینامه مهندس امیررضا ثابت پی یکی از کارآفرینان ایرانی دارد که موفق شده چندین شکست پی در پی زندگی را با تدبیر و درایت تبدیل به پل پیروزی در صنعت کند. ثابت پی برای اولین بار غذای سرد را وارد صنعت غذای ایران کرد و با همین ایده موفق […]

چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران: چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟ معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با شورای مرکزی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: تشکلهای باید در امور این بخش فعالتر باشند و در جهت مطالبات کشاورزان اقدام موثرتری داشته باشند .
جریان هایی ضد تولید به مراجع قضایی معرفی شوند

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: مسئولان زمینه‌های اجرای «جهش تولید ،پشتیبانی و مانع زدایی» را هر چه سریعتر به صورت انقلابی برای حمایت از تولید فراهم کنند و جریان‌های ضد تولید را به محاکم قضایی معرفی کنند. محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری […]

درگذشت رئیس هیات مدیره صنایع غذایی شامانا

درگذشت کارافرین ، رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی شامانا روانشناد مهندس امید زاهدیان را به خانواده محترم ایشان ، پرسنل شریف شامانا ، صنایع غذایی کشور تسلیت عرض مینماییم محسن نقاشی ، امیر ثابت پی فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران