***
سر مقاله روزنامه اقتصادی و اجتماعی اقتصاد پویا ؛ کارآمدی نظام اداری در گرو آموزش مدیران ( دولتی و خصوصی ) بخش سوم :
در ادامه بخش اول و دوم در خصوص منطق برنامه ریزی و توسعه کشور ، رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی یکی از اهداف مهم تمام کشورها به ویژه در ۵۰ ساله اخیر بوده است. آموزش به عنوان یکی از ارکان مهم توانمندسازی نیروی انسانی در جامعه ، برای نیل به کارآمدی نظام اداری کمک کرده و به مرور جریان درونی شدن فرهنگ بهره وری و مشارکتی را در کلیه افراد جامعه تثبیت و تقویت کند.
یکی از مباحث کلیدی در سازمان ها اعم از بخش خصوصی و دولتی بارگیری شتاب زده می باشد. به نقل از مایکل وولکاک بارگیری شتابزده به این معنا است که ما از سیستم ، انبوهی از کار های بسیار دشوار را می خواهیم، پیش از آنکه واقعا توان آنرا داشته باشد. مسئله بسیار مهم دراینجاست ، که سیستم هایی که برای ادارهء دنیای مدرن ایجاد شده است ، بسیار پیشرفته اند و مدت زمان زیادی طول کشیده که به این موقعیت برسند. متاسفانه کاری که معمولا انجام می پذیرد آن است که سیستمی را می سازیم و می خواهیم به سرعت به نتیجه برسد و از آن ، انجام کارهایی را بخواهیم که فراتر از توان واقعی اش باشد مانند حاکمیت قانون ، احترام به محیط زیست و کار آمدی نظام اداری و….
برخی کشورها، اگر نگوییم سدها ، دست کم دهه ها طول کشیده تا راه انجام کارها را یاد بگیرند ، نه فقط چند نفر ، بلکه صدها و شاید هزاران نفر بصورت همزمان یاد گرفته اند که چگونه این کارها را پی ریزی و عمل کنند. اگر کاری را که بسیار پیچیده و منابع مالی و تمهیدات سیاسی زیادی را صرف کرده ایم را بخواهیم سریع انجام دهیم، به نتیجه نخواهد رسید و به این دلیل است که بار زیادی بروی آن تحمیل کرده ایم و می خواهیم زود به نتیجه برسیم ، در این حالت کلیه اقدامات شما شکست خورده و حتی بعضا مشروعیت انجام آن کار و اینکه آیا شما می توانید آن کار را انجام دهید را به خطر می اندازد. لذا رعایت ترتیب امور و انتظارات معقول بسیار مهم است.
تحول یعنی تغییر در شکل و ساختار یا ماهیت یک چیز و هدف از تحول اداری عبارت است از تقویت توانمندی های نظام اداری درجهت ایفای کارآمد و ظایف و نقش فعلی سازمان به عبارتی انطباق نقش ها، توانمندی ها و قابلیت های نظام اداری است که برای توسعه ضروری می باشد و نوسازی و تحول اداری یکی از اساسی ترین نیازهای تغییراتی است که عمده وظایف این واحد مطالعات میدانی ازعملکرد سازمانی، تعیین کارآیی و بهره وری نیروی انسانی و در نهایت شناسایی نقاط قوت وضعف و برنامه ریزی برای اصلاح برون داد سازمان و افزایش بهره وری سازمانی می باشد پس تحول نظام اداری به عنوان یک عامل مهم می تواند در جهت داشتن نیروی انسانی توانمند بسیار اثر گذار باشد و امروزه اهمیت نیروی انسانی تاحدی است که برخی صاحب نظران معتقدند که آنچه در نهایت روند توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی یک کشور را تعیین می کند، منابع انسانی آن کشور است، نه سرمایه یا منابع مادی دیگر.
***
برای مطالعه نسخه کامل سرمقاله بر روی عکس زیر کلیک کنید :