جستجو
Close this search box.
دسته‌بندی مطلب

مشارکت دانشگاه آزاد در تدوین سند ملی امنیت غذایی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 0 دقیقه

جلسه تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور با حضور مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

جلسه تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور با محوریت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و با حضور دکتر محمدرضا اردکانی و دکتر محمدعلی باغستانی مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر افشین اسماعیلی فر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه عنوان کردند: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه امنیت غذایی کشور فعالیت های خود را در سه حوزه آموزش، پژوهش و خدمات فناوری از سال گذشته با مشارکت زیر گروه هایی در معاونت های علوم، مهندسی و کشاورزی، علوم پزشکی و تحقیقات و فناوری آغاز و در حوزه آموزش، دوره های دکتری حرفه ای کشاورزی و امنیت غذایی و دام، طیور، آبزیان و امنیت غذایی را تدوین کرده است.

مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کردند: علاوه بر آن دانشگاه آزاد اسلامی در حال تدوین رشته های بین رشته ای جدید نظیر کشاورزی هوشمند، مهندسی سازه و تکنولوژی گلخانه، آگرو شیمی و …. در دانشکده های موضوعی با محوریت امنیت غذایی است.

همچنین در این جلسه مطرح شد: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری، تأسیس سراهای نوآوری با موضوعات مختلف و با محوریت امنیت غذایی را در برنامه کاری خود قرار داده است و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان تنها دانشگاه کشور در معرفی و تولید بذر ارقام هیبرید سبزی و صیفی پیشرو بوده و از سال ۹۸ مبادرت به تشکیل شبکه اصلاح و تولید بذر هیبرید با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان کرده است و در این زمینه واحدهای مختلف دانشگاهی همکاری دارند و تاکنون این مجموعه موفق به ثبت ارقام متعددی از گوجه فرنگی، خیار و فلفل گلخانه ای شده است.

در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر فعالیت در خصوص معرفی و تولید این محصولات دامنه کار خود را در محصولات مختلف در فضای باز نظیر گوجه فرنگی، خیار، انواع ملون ها، هندوانه، کنجد و …. گسترش داده است.

به گفته مجریان طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی، دریافت موافقت اصولی مرکز تولید مواد ژنتیکی به منظور تولید اسپرم دام و انجماد آن با محوریت اسپرم دام های سبک، تولید پروبیوتیک ها برای تغذیه دام از برنامه های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص ارتقاء امنیت غذایی در حوزه پروتئین های حیوانی است.

تکثیر و پرورش مهارگرهای زیستی جهت کنترل آفات گلخانه ای، تشکیل شبکه پژوهش فناوری و تولید گیاهان دارویی و محصولات جانبی، استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه و یا سراهای نوآوری با محوریت کشاورزی و امنیت غذایی و…. نیز از اقداماتی است که دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری داشته است.

در ادامه دکتر افشین اسماعیلی فر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اهداف پژوهشکده و فعالیت های دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه را مطرح کرد.

بر این اساس نخستین برنامه این پژوهشکده ورود به مبحث دانه های روغنی است و نظام موضوعات تخصصی در این زمینه تهیه شده تا در آینده فعالیت های دانشگاه در این خصوص هدفمند شود.

در این جلسه با توجه به نقش آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ارتقاء امنیت غذایی کشور تأکید شد تا واحدهای دانشگاهی که پتانسیل ورود به هر یک از مؤلفه های مرتبط با امنیت غذایی را دارند، نسبت به تدوین نظام موضوعات، تدوین رشته های جدید مرتبط، ایجاد دانشکده های موضوعی و خدمات فناورانه مشارکت فعال داشته باشند.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در این جلسه نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، معاونت سیاست‌گذاری و توسعه علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، جهاد دانشگاهی، اتحادیه انجمن های علمی کشاورزی برنامه ها و فعالیت های دستگاه متبوع خود در خصوص ارتقاء امنیت غذایی کشور را ارائه کردند.

تازه‌ترین مطالب
محبوب‌ترین مطالب
مستند زندگی مهندس امیررضا ثابت پی بنیانگذار گروه صنایع غذایی نامی نو

این مستند نگاهی نزدیک تر به زندگینامه مهندس امیررضا ثابت پی یکی از کارآفرینان ایرانی دارد که موفق شده چندین شکست پی در پی زندگی را با تدبیر و درایت تبدیل به پل پیروزی در صنعت کند. ثابت پی برای اولین بار غذای سرد را وارد صنعت غذای ایران کرد و با همین ایده موفق […]

چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران: چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟ معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با شورای مرکزی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: تشکلهای باید در امور این بخش فعالتر باشند و در جهت مطالبات کشاورزان اقدام موثرتری داشته باشند .
جریان هایی ضد تولید به مراجع قضایی معرفی شوند

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: مسئولان زمینه‌های اجرای «جهش تولید ،پشتیبانی و مانع زدایی» را هر چه سریعتر به صورت انقلابی برای حمایت از تولید فراهم کنند و جریان‌های ضد تولید را به محاکم قضایی معرفی کنند. محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری […]

درگذشت رئیس هیات مدیره صنایع غذایی شامانا

درگذشت کارافرین ، رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی شامانا روانشناد مهندس امید زاهدیان را به خانواده محترم ایشان ، پرسنل شریف شامانا ، صنایع غذایی کشور تسلیت عرض مینماییم محسن نقاشی ، امیر ثابت پی فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران