جستجو
Close this search box.
دسته‌بندی مطلب

شیشه‌های غیرقابل شارژ صنایع غذایی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]یکی از گروه‌های صنعتی با همکاری شبکه تبادل فناوری ستاد نانو چالش نوآوری با موضوع «توسعه مواد مورداستفاده در فرآیند پوشش دهی گرم جهت مقاوم‌سازی ظروف شیشه‌ای و حذف ریزترک‌ها» را برگزار می‌کند[/box]

ظروف شیشه‌ای غیرقابل شارژ مورداستفاده در صنعت غذا و نوشیدنی به علت وزن و ضخامت کمتر در برابر فشارهای فیزیکی آسیب‌پذیر هستند و بخش قابل‌توجهی از حساسیت این ظروف شیشه‌ای به تنش‌های حرارتی در زمان شکل‌گیری آنها در کوره ناشی می‌شود؛ چراکه دمای سطحی این ظروف پس از خروج از کوره به‌یک‌باره از ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد به حدود ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد افت کرده و درنتیجه ترک‌های ریزی در سطح شیشه ایجاد می‌شود که استحکام مکانیکی ظروف شیشه‌ای را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

برای برطرف کردن این ریزترک‌های سطح شیشه در طی یک فرآیند حرارتی به نام پوشش دهی گرم، به‌وسیله یک‌لایه نازک از اکسید قلع به نام مونوبوتیل تری کلرید قلع (MTBCL۳) پوشانده می‌شود که این ماده در حال حاضر در داخل کشور تولید نمی‌شود و تمام نیاز مصرف داخلی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.برای رفع این نیاز صنایع، برنامه چالش‌های فناوری و نوآوری با همکاری یکی از گروه‌های صنعتی شیشه در راستای شناسایی و ارزیابی طرح‌های نوآورانه و همچنین ساخت نمونه محصول برگزار می‌شود.

شرکت‌های فناور، دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند به شرکت در این رویداد می‌توانند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش‌های فناوری و نوآوری (اینوتن) تا ۲۲ مردادماه جاری ارائه دهند. طرح‌های برتر به مرحله دوم راه خواهند یافت.برگزیدگان مرحله نخست، فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی، نمونه‌ آزمایشگاهی طرح خود را مطابق با ملاحظات فنی چالش بسازند.

در این مرحله شرکت‌کنندگان به‌صورت گام‌به‌گام، پیشرفت طرح خود را گزارش می‌دهند و براساس آن از حمایت، شامل مشاوره جهت تکمیل طرح‌ها، اعطای گرنت نقدی توسعه محصول و اعطای گرنت آزمایشگاهی بهره‌مند می‌شوند.به نقل از ستاد نانو، در پایان مرحله دوم به تیم برتر جایزه ۵۰ میلیونی و تسهیلات مالی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان جهت ایجاد خط تولید صنعتی اعطا می‌شود.

تازه‌ترین مطالب
محبوب‌ترین مطالب
مستند زندگی مهندس امیررضا ثابت پی بنیانگذار گروه صنایع غذایی نامی نو

این مستند نگاهی نزدیک تر به زندگینامه مهندس امیررضا ثابت پی یکی از کارآفرینان ایرانی دارد که موفق شده چندین شکست پی در پی زندگی را با تدبیر و درایت تبدیل به پل پیروزی در صنعت کند. ثابت پی برای اولین بار غذای سرد را وارد صنعت غذای ایران کرد و با همین ایده موفق […]

چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران: چرا بهترین مشاوران و متخصصین وزیر شورای تشکلهای نمی باشد؟ معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با شورای مرکزی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: تشکلهای باید در امور این بخش فعالتر باشند و در جهت مطالبات کشاورزان اقدام موثرتری داشته باشند .
جریان هایی ضد تولید به مراجع قضایی معرفی شوند

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: مسئولان زمینه‌های اجرای «جهش تولید ،پشتیبانی و مانع زدایی» را هر چه سریعتر به صورت انقلابی برای حمایت از تولید فراهم کنند و جریان‌های ضد تولید را به محاکم قضایی معرفی کنند. محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری […]

درگذشت رئیس هیات مدیره صنایع غذایی شامانا

درگذشت کارافرین ، رییس هیات مدیره شرکت صنایع غذایی شامانا روانشناد مهندس امید زاهدیان را به خانواده محترم ایشان ، پرسنل شریف شامانا ، صنایع غذایی کشور تسلیت عرض مینماییم محسن نقاشی ، امیر ثابت پی فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران