[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]یارانه مستقیم، توسعه روستایی و مداخله در بازار ۳ بخش اصلی حمایت از کشاورزی در اروپا، طبق اعلام کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا بسیاری از کشاورزان در سال ۲۰۱۷ به طور متوسط درآمدی کمتر از سایر مشاغل اقتصادی در این کشور داشتند. به همین منظور در برنامه جدید cap، پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان بر اساس حجم و وسعت اراضی کشاورزی در دستور کار قرار خواهد داشت.[/box]
بر همین اساس حداقل ۱۰ درصد از یارانه های پرداختی به منظور بازتوزیع درآمد به مزارع متوسط و کوچک اختصاص خواهد داشت. از سویی دیگر به منظور کاهش سن کشاورزان و ترغیب جوانان برای کشاورزی در اروپا یارانه های مستقل دیگری نیز پرداخت خواهد شود.
بخش دیگر برنامه سیاست های حمایت از کشاورزی در اتحادیه اروپا سیاست های مداخله در بازار است. این سیاست ها با هدف افزایش قدرت چانه زنی کشاورزان، کاهش ریسک های تولید به دلیل تغییرات قیمت و آب و هوایی صورت می گیرد.
یارانه ۳۸۷ میلیارد یورویی حمایت از کشاورزی اتحادیه اروپا: سیاست های حمایت از کشاورزی در اتحادیه اروپا از طرق دو صندوق تضمین کشاورزی اروپا EAGF و صندوق توسعه روستایی EAFRD پشتیبانی می شود. طبق پیش بینی کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا در مجموع بیش از ۳۸۷ میلیارد یورو در بازه زمانی مذکور یارانه کشاورزی از طریق این دو صندوق پرداخت خواهد شد.
این در حالی است که طبق اعلام وزارت کشاورزی فرانسه در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۲.۵ میلیارد یورو صرف حمایت از کشاورزی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است. کشورهای فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، رومانی و یونان بیشرین یارانه های حمایتی را در این سال پرداخت کرده بودند.
بررسی وضعیت سرانه یارانه پرداختی کشاورزی در جهان نیز نشان می دهد کشورهای سوئیس، بلژیک، آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا با پرداخت ۸۰۵، ۶۱۴، ۳۷۰، ۳۰۴ و ۲۲۰ یورو در جایگاه اول تا پنجم قرار دارند. این حمایت ها شامل یارانه های مستقیم، غیرمستقیم، هزینه های بیمه و … است.