نشست مشترک اعضای هیات مدیره فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران باهدف ارتقا و توسعه ظرفیتهای بازرگانی و حل مسائل و مشکلات این تشکل با حضور اعضای هیات مدیره، معاون امور فنی و بازرگانی، معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری و مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردمنهاد سازمان در روز ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.
به گزارش پات، محور اصلی این نشست را ارائه رئوس چالشها و مشکلات پیش روی توسعه فعالیتهای فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در بخش بازرگانی در حوزههای تعاملی با شرکتها و بخشهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها تشکیل میداد که از سوی مهندس نقاشی دبیر اجرایی این فدراسیون و سایر اعضای هیات مدیره در این جلسه مطرح گردید.
مهندس نقاشی – دبیر اجرایی فدراسیون در این نشست بر ایجاد بزرگترین شهرک اختصاصی صنایع غذایی به عنوان یک طرح ملی تاکید و اظهار امیدواری کرد که در سال تولید، پشتیبانی و مانعزداییها، دولت، مجلس و قوه قضائیه، فدراسیون را پشتیبانی و یاری رسانند.
در ادامه نشست، مهندس طهماسبی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ضمن اشاره به اهمیت تعامل فدراسیون صنایع غذایی کشور و شرکتهای تحت پوشش آن با شبکه تعاونیها و اتحادیهها و همبستگی تشکلها با بخش خصوصی کارآفرین برای کمک به کشاورزانی که در بهترین وضعیت حداکثر یکبار در سال دارای گردش مالی هستند، در جهت ایجاد مشارکت در بازاریابی، افزایش امنیت غذایی جامعه و تسهیل و حمایت از بهرهبرداران، عقد قراردادهای حقوقی در معامله با بدنه بخش دولتی و نیز با تشکلها، توسعه تجارت خارجی جدا از فعالیتهای بورسی و مشارکت فدراسیون در حل انباشت فصلی محصولات و حضور در حل مسائلی ازجمله مسئله زعفران برای باهدف حمایت از کشاورزان و جلوگیری از افت قیمت بهمنظور هدایت خرید محصول در گستره صنایع غذایی کشور و فرآوری و تبدیل و صادرات ماده مؤثره زعفران، لزوم توسعه پشتوانههای بانکی، هدایت بازارهای مالی و سرمایهای در حوزههای فعالیتهای فدراسیون صنایع غذایی برای حل مشکلات تولید و بهویژه تأکید و اصرار دائم در پیگیریهای توسعه تعاملات این تشکل با سازمانها و نهادها تأکید نمود.
وی با اظهار اینکه صنایع غذایی کشور باید قوی باشد، تصریح کرد: شناسایی اراضی مستعد برای توسعه زیرساختها، سرمایهگذاری در قالب فعالیتهایی نظیر بورس و استارتاپ با تأکید بر برنامهریزیهای فدراسیون صنایع غذایی بر بهینهسازی زنجیره تأمین محصولات غذایی شامل تولید، بستهبندی، حملونقل و توزیع در مورد هر محصول در تعامل با جهاد کشاورزی، شبکه تعاونیهای تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی و کشاورزان و توجه به تکمیل زنجیرهها نظیر عرضه و تولید محصولات در بدنه فدراسیون و انتقال مارکتینگ دارای اهمیت می باشد و لازم است مورد توجه فدراسیون قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این نشست در خصوص تاکید و پیشنهاد فدراسیون صنایع غذایی کشور مبنی بر در اختیار داشتن شهرک صنایع غذایی و نمایشگاه دائمی صنایع غذایی در مناطق پیشنهادی، در طی جلسه با رایزنی های مستقیم با مدیران و مسئولین شرکت ها و سازمان ها همچون شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت شهرک های کشاورزی، مجموعه فرودگاه بین المللی امام و شهرک آفتاب، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بر لزوم ادامه پیگیری ها توسط مجموعه فدراسیون تشکل های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و معاونت توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری تصریح کرد.
در پایان این جلسه مقرر شد که جهت به ثمر نشستن اقدامات و تعاملات ایجاد شده تشکیل کارگروه توسعه صنایع غذایی در دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تشکیل گردد و اقدامات حمایتی و پیگیری لازم جهت تقویت تعاملات فدراسیون صنایع غذایی در حوزه های مطرح شده همچون زیرساخت ها، امور بانکی، مبادله و فرآوری کالا، ارتقاء ارزش افزوده محصولات با تاکید بر زعفران برای امر صادرات از سوی معاونت توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری و معاونت امور فنی و بازرگانی جهت نتیجه دهی سریع مورد اهتمام قرار گیرد.
در این جلسه همچنین مقرر گردید پیشنهادهای فنی و توجیهی فدراسیون صنایع غذایی کشور در خصوص احداث شهرک صنایع غذایی در مناطق حوزه فرودگاه بین المللی امام و همچنین پروژه شهر آفتاب و امکانیابیهای در سطح استان های البرز، قم و قزوین ارائه و در کارگروه مورد بررسی و اتخاذ تصمیم شود. در ضمن اقدام مقتضی از سوی معاونت امور فنی و بازرگانی سازمان برای ارائه لیست و فهرست محصولات کشاورزی در اختیار شبکه تعاونیها و تشکلهای تحت پوشش سازمان در سطح استانهای مختلف به جهت فرآوری محصول یا صادرات آن بعمل آید.
حاضرین در جلسه از سوی فدراسیون تشکل های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را آقایان محسن نقاشی مدیرعامل فدراسیون و مدیرعامل شرکت به سبز، امیر ثابت پی رئیس هیات مدیره فدراسیون و مدیرعامل گروه صنایع غذایی نامی نو، رسول قملاقی عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ماسیس، محمد فوزی عضو فدراسیون و مدیرعامل شرکت بروزرسان و جمشید کلانتر عضو فدراسیون و مدیرعامل شرکت سبزدانه تشکیل می دادند